Tomāti ar zilajām plūmēm

Tomāti, kas konservēti kopā ar zilajām plūmēm, sanāk garšīgi un aromātiski.

Sastāvdaļas:

Ne pārāk lieli tomāti

Zilās plūmes

Marināde uz 1 litru:

0,5 ēdamkarote sāls

100 g cukurs

¼ glāze ābolu etiķis (6%)

Pagatavošana:

1.Tīri sterilizētās burkās ievieto tomātus un plūmes (1/3 plūmes, 2/3 tomāti; bet var likt pusi uz pusi).

2. Burciņās ielej vārītu ūdeni, uzliek vāku, ļauj nostāvēties 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej. Pēc tam atkal ielej vārītu ūdeni, pēc 20 minūtēm nolej.

3. Trešo reizi uzvārītajam ūdenim pievieno sāli, cukuru, etiķi, salej marinādi burciņās un aiztaisi.

4. Burkas iesedz kādā dvielī vai segā, un atstāj tā līdz pilnīgai atdzišanai. Uzglabā vēsā vietā.

Labu apetīti!

avots: vkurselive.com

Leave a Comment